چگونه انبار صنعتی را قفسه بندی و تجهیز کنیم؟

قفسه بندی و تجهیزات انبار صنعتی یکی از تخصصی ترین کارها در زمینه انبارداری می باشد که می تواند تاثیر بسزایی در کارایی و اثربخشی انبار داشته باشد. تجهیز انبار صنعتی بدون برنامه ریزی و بازدید از سایت، بررسی نوع و تعداد کالا و بار بدون شک نتیجه خوبی نخواهد داشت. به همین دلیل لازم است مراحل متعددی که هر کدام دارای چندین زیرمجموعه هستند را طی کرد تا در نهایت به یک انبار استاندارد و مجهز رسید.
مراحل روی قفسه های انبار
در کارخانه ها، کارگاه های تولیدی و حتی سازمان ها و ادارات، انبار یکی از بخش های مهم است. در این بخش سفارش یکی از مهم ترین عوامل در نظر گرفته شده است و شرایط باید به گونه ای باشد که هر محصول در جای مناسب خود قرار گرفته و به راحتی حذف شود. چندین مرحله اساسی برای قفسه بندی انبار صنعتی وجود دارد که عبارتند از:
از انبار بازدید کنید
قبل از خرید قفسه های فلزی و سایر تجهیزات، انبار باید به دقت بررسی شود. در جلسات بازرسی پارامترهایی مانند اندازه انبار، ارتفاع سقف، وجود یا عدم وجود خرپاها، تعداد ستون ها و محل قرارگیری آنها، نوع کفپوش، وضعیت سیستم تهویه، نوع کابل های برق و موقعیت پنجره ها و لامپ ها تعیین می شود بررسی شود. کلیه اطلاعات باید در لیست گنجانده شود و تغییرات لازم بر این اساس در انبار اعمال شود.
بررسی نوع و تعداد کالا
علاوه بر شرایط محیطی، بررسی دقیق نوع کالا، ابعاد، نوع بسته بندی، وزن و شرایط نگهداری ضروری است. برخی از کالاها تاریخ انقضا دارند و باید در زمان مناسب از انبار خارج شوند و بنابراین سیستم قفسه بندی که انتخاب می کنید باید این شرایط را فراهم کند. وزن کالا و نوع بسته بندی آنها نیز باید به دقت بررسی شود، زیرا تاثیر زیادی در انتخاب قفسه دارند. به عنوان مثال، اگر امکان جابجایی تعداد زیادی کالا با پالت تخت وجود دارد، می توانید از قفسه های پالت استفاده اینجا کلیک کنید کنید.
این مرحله باید به دقت مورد مطالعه قرار گیرد زیرا می تواند تأثیر مستقیمی در کاهش خسارت در انبارهای صنعتی داشته باشد.
انتخاب سیستم قفسه بندی صنعتی
بر اساس اطلاعات به دست آمده در دو مرحله بالا، اکنون می توانید نوع سیستم قفسه بندی را انتخاب کنید. در این مرحله می توانید از نکات زیر استفاده کنید:
• اگر انبار با کمبود جا مواجه است و بار با پالت جابجا می شود، به جای قفسه پالت می توانید از قفسه های خودکششی استفاده کنید.
• اگر قصد تلفیق فضای اداری با انبار را دارید می توانید از میزانسن استفاده کنید. این سازه ها به صورت پیش ساخته هستند و بدون نیاز به مصالح ساختمانی می توانند در کمترین زمان ممکن فضای داخل انبار را به چند طبقه تقسیم کنند.
• اگر شاخه ها و میوه ها زیاد باشد. می توانید از بازوها یا قفسه های کنسول مانند لوله، میلگرد، الوار و ام دی اف استفاده کنید.
• برای افزایش بهره وری انبار، می توانید دو قفسه پالت را در پشت به هم متصل کنید تا عمق سلول های انباشته پالت آن افزایش یابد. در این صورت می توانید پالت ها را از دو طرف قفسه جدا کنید.
نصب قفسه های ذخیره سازی صنعتی
پس از انتخاب قفسه های ذخیره سازی، نوبت به نصب آنها می رسد. برای نصب این قفسه ها باید به نکات و استانداردهای زیادی توجه کرد. برای نصب رعایت و اجرای نکات زیر ضروری است:
• ابتدا باید کف انبار استاندارد شود. کف انبار باید بتواند وزن سنگین قفسه ها و ماشین هایی که در انبار حرکت می کنند را تحمل کند. به علاوه شیب کف انبار نیز باید در حد استاندارد تنظیم شود. بهتر است کف انبار به سمت درب ورودی شیب بسیار کمی داشته باشد تا به راحتی و بدون مشکل خیس شدن قابل شستشو باشد.
• نقشه نصب قفسه ذخیره سازی صنعتی بر اساس اطلاعات به دست آمده در مرحله اول ترسیم شود. در این نقشه باید عرض راهروها به صورت بهینه تعیین شود. عرض راهرو باید به گونه ای باشد که ماشین ها به راحتی حرکت کنند و کارایی انبار نیز افزایش یابد.
• بر اساس نقشه در صورت وجود ستون و خرپا در انبار، محل قرارگیری و تعداد قفسه ها مشخص می شود.
• سپس قفسه ها به انبار منتقل شده و اجزای آن توسط افراد مجرب متصل و نصب می شوند. قفسه های صنعتی انباری از نوع ثابت هستند و برای جلوگیری از سقوط در اثر ضربه باید با بند فلزی محکم روی زمین ثابت شوند.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “چگونه انبار صنعتی را قفسه بندی و تجهیز کنیم؟”

Leave a Reply

Gravatar